Mange av krydderene som gir verdensmatretter sin karakteristiske smaksnote er vanskelige å få tak i her i Norge. For eksempel den svært mye brukte urten sar (bønneurt), som ikke mangler i noe kjøkken fra Frankrike i vest til Polen i øst. Eller noe så enkelt som paprikapulver, som i de fleste land på kontinentet alltid kommer i et utvalg på minst to (“edelsøt” og “pikant”) eller enda flere typer.
Gitt disse utfordringene, og gitt at mange av de autentiske oppskriftene vi presenterer på Verdensmat.no krever en del krydder du ikke finner på super’n, ble det egentlig logisk å åpne en krydderbutikk under merket Verdensmat.
Her finner du mye brukte, tradisjonelle krydder og urter som sar og pikant paprika og krydderblandinger fra Frankrike, Seychellene, Spania og Sørstatene (cajun). Men her finner du også våre egne kreasjoner, særlig under serien “Smaken av Norge”, hvor vi prøver å samle essensen av blant annet skog, fjord og fjell, til inspirasjon for nye men likevel urnorske retter.
På kryddersidene finner du også et godt utvalg tradisjonsoppskrifter til hvert enkelt krydder.
Krydder – Brødkrydder
Brødkrydder, fjellgårdens [Se oppskrifter | Kjøp]
Brødkrydder, gammelnorsk [Se oppskrifter | Kjøp]
Brødkrydder, toskansk [Se oppskrifter | Kjøp]
Brødkrydder, klassisk [Se oppskrifter | Kjøp]
Kvannmel [Se oppskrifter | Kjøp]
Ostekløver [Se oppskrifter | Kjøp]
Krydder – Norske smaksopplevelser
Brennesler (tørket) [Se oppskrifter | Kjøp]
Dill [Se oppskrifter | Kjøp]
Einebær [Se oppskrifter | Kjøp]
Elgkrydder [Se oppskrifter | Kjøp]
Gressløk [Se oppskrifter | Kjøp]
Hyllebær [Se oppskrifter | Kjøp]
Gløggkrydder [Se oppskrifter | Kjøp]
Julekrydder [Se oppskrifter | Kjøp]
Karve [Se oppskrifter | Kjøp]
Krøderens husmannsmiks [Se oppskrifter | Kjøp]
Kvannmel [Se oppskrifter | Kjøp]
Kvannrot (biter) [Se oppskrifter | Kjøp]
Mjødurt, tørket [Se oppskrifter | Kjøp]
Mjødurtsukker [Se oppskrifter | Kjøp]
Norsk fjordkrydder [Se oppskrifter | Kjøp]
Rognebær (hele, tørkede) [Se oppskrifter | Kjøp]
Rognebær, hakkede [Se oppskrifter | Kjøp]
Røyksalt [Se oppskrifter | Kjøp]
Smaken av skog [Se oppskrifter | Kjøp]
Utmarkskrydder [Se oppskrifter | Kjøp]
Ørretkrydder [Se oppskrifter | Kjøp]
Krydder – Det franske kjøkken
Bouquet garni [Se oppskrifter | Kjøp]
Estragon [Se oppskrifter | Kjøp]
Fines herbes [Se oppskrifter | Kjøp]
Gressløk [Se oppskrifter | Kjøp]
Herbes de Provence [Se oppskrifter | Kjøp]
Isop [Se oppskrifter | Kjøp]
Kjørvel [Se oppskrifter | Kjøp]
Laurbærblader [Se oppskrifter | Kjøp]
Laurbærbladpulver [Se oppskrifter | Kjøp]
Lavendel [Se oppskrifter | Kjøp]
Løpestikke [Se oppskrifter | Kjøp]
Merian [Se oppskrifter | Kjøp]
Merianpulver [Se oppskrifter | Kjøp]
Mirepoix [Se oppskrifter | Kjøp]
Parisisk pepper [Se oppskrifter | Kjøp]
Piment d’Espelette [Se oppskrifter | Kjøp]
Purreløk (tørket) [Se oppskrifter | Kjøp]
Quatre épices [Se oppskrifter | Kjøp]
Ramsløk [Se oppskrifter | Kjøp]
Rosépepper [Se oppskrifter | Kjøp]
Rosmarinpulver [Se oppskrifter | Kjøp]
Salvie [Se oppskrifter | Kjøp]
Salviepulver [Se oppskrifter | Kjøp]
Sar (bønneurt) [Se oppskrifter | Kjøp]
Selleriblader (tørket) [Se oppskrifter | Kjøp]
Timian [Se oppskrifter | Kjøp]
Viltgrytekrydder [Se oppskrifter | Kjøp]
Krydder – Det spanske kjøkken
Albóndigaskrydder [Se oppskrifter | Kjøp]
Anisfrø [Se oppskrifter | Kjøp]
Guindillas (hele småchili) [Se oppskrifter | Kjøp]
Ñora (sørspansk paprika) [Se oppskrifter | Kjøp]
Paellakrydder [Se oppskrifter | Kjøp]
Paprikaflak [Se oppskrifter | Kjøp]
Paprikapulver, edelsøtt [Se oppskrifter | Kjøp]
Paprikapulver, pikant [Se oppskrifter | Kjøp]
Pimentón de La Vera, pikant [Se oppskrifter | Kjøp]
Pimentón de La Vera, søtt [Se oppskrifter | Kjøp]
Spisskummen [Se oppskrifter | Kjøp]
Tapaskrydder [Se oppskrifter | Kjøp]
Tomatflak [Se oppskrifter | Kjøp]
Kreolske krydder
Cajunkrydder, mildt [Se oppskrifter | Kjøp]
Cajunkrydder, sterkt [Se oppskrifter | Kjøp]
Massalé de Seychelles [Se oppskrifter | Kjøp]
Andre krydder
Allehånde, hel [Se oppskrifter | Kjøp]
Bukkehornkløver [Se oppskrifter | Kjøp]
Dyvelsdrek [Se oppskrifter | Kjøp]
Fennikelfrø [Se oppskrifter | Kjøp]
Gresk krydderblanding [Se oppskrifter | Kjøp]
Ingefær i biter [Se oppskrifter | Kjøp]
Kanelstenger [Se oppskrifter | Kjøp]
Kasjmirsk chili [Se oppskrifter | Kjøp]
Koriander, blader [Se oppskrifter | Kjøp]
Koriander, hele frø [Se oppskrifter | Kjøp]
Nellik, hel [Se oppskrifter | Kjøp]
Nellik, pulver [Se oppskrifter | Kjøp]
Mynte [Se oppskrifter | Kjøp]
Piri piri [Se oppskrifter | Kjøp]
Pomeransskall [Se oppskrifter | Kjøp]
Spisskummen, hel [Se oppskrifter | Kjøp]
Sterneanis [Se oppskrifter | Kjøp]
Sumak [Se oppskrifter | Kjøp]