Tapaskrydder_VM_002

 

 

Dette er krydderblandingen som gir “smaken av Spania” til tapasrettene dine. Tapaskrydder er en eksklusiv kryddermiks fra Verdensmat bestående av typiske smaker fra det spanske kjøkken, og det passer ypperlig til det meste av tapas, grillmat, marinader, sauser og gryter – særlig til hvitt kjøtt, fugl og sjømat.

Selv om det i Spania ikke selges noen kryddermiks av samme navn, er denne blandingen urspansk. Den er kreert av Verdensmats spanske alibi, Pablo Gracia, og blandingen er en konsekvens av at stadig de samme krydderene brukes i vidt forskjellige spanske tradisjonsretter. “Tapaskrydder” gjør det derfor enkelt å “krydre spansk” ved bruk av én kryddermiks.

Aller best passer tapaskrydder til kylling, svin, hvit fisk og skalldyr. Krydderblandingen er mindre egnet til storfe og vilt. Bruk den til både småretter (tapas), middagsretter (platos combinados) og grillen (barbacoa).

Nedenfor finner du noen originale, men svært enkle og raske tapasoppskrifter der tapaskryddermiksen kommer til sin fulle rett. Utover disse oppskriftene, anbefaler vi å prøve tapaskrydder til kotelettene og til grillmat generelt!

 

Du kan enkelt og raskt kjøpe tapaskrydder i vår nettbutikk, her.

 

Oppskrifter

 

2016.05.23_Kyllingtapas_VM_012

 

Tapas de pollo – Kyllingtapas

Ingredienser:

Kyllingfilet
1-2 ts tapaskrydder per filet
Litt salt
3-5 ss god olivenolje
Noen kvaster fersk bladpersille

Bilag:
Nystekt brød (type baguette)

 

Oppskrift:
Kutt kyllingfileten i ganske store terninger (gaffelbiter) og legg dem i en bolle. Rør inn tapaskrydder, 1-2 ss god olivenolje og noe salt. Varm en panne med olivenolje og stek opp kyllingbitene i 3-5 minutter på høy varme. Ta av varmen når de er gjennomstekt, hell over noe ekstra god olivenolje og godt med hakket bladpersille. Server varmt, sammen med brød.

 


 

2016.05.24_Bacalao_tapas_VM_017

 

Bacalao al pimentón – Torsketapas

Ingredienser:

5-700 g torskefilet (tykke fileter eller loin)
1 stor rød paprika
½ løk
2-3 ts tapaskrydder
½ ts salt
1-2 ts tomatpuré
4-5 ss god olivenolje
EVT. ½ glass tørr hvitvin (ca 75 ml)
Noen kvaster fersk bladpersille

Bilag:
Nystekt brød (type baguette) ELLER poteter (helst friterte)

 

Oppskrift:
Kutt torskefileten i større terninger (gaffelbiter), grovkutt løken og skjær paprikaen i pene, større ruter. Varm ca. 3 ss olivenolje i en panne (helst en som har lokk). Stek paprika og løk på middels varme til løken mykner (6-8 minutter). Rør så inn tapaskrydder, salt og tomatpuré og fres i 1-2 minutter til. Rør inn 150-200 ml væske (vann, eller derav noe hvitvin). Kok opp. Legg så torskebitene mest mulig innunder saus og grønnsaker, ha på lokk og la trekke/småkoke på svak varme i 6-7 minutter. Ta av varmen, smak til med salt og strø over godt med hakket persille samt noe ekstra god olivenolje. Server varmt, gjerne med brød (baguette) eller friterte potetbåter ved siden av.

 


 

2016.05.23_Kongereker_tapas_VM_025

 

Langostinos aliñados – Spanske kongereker

Ingredienser:

Rå kongereker, med skall
1 ts tapaskrydder per 8-12 kongereker
Litt salt
3-5 ss god olivenolje
1 lite glass tørr hvitvin (eller appelsinsaft)
Noen kvaster fersk bladpersille

Bilag:
Nystekt brød (type baguette)

 

Oppskrift:
Tin kongerekene sakte og skyll dem. Varm en stekepanne med noen skjeer olje til høy varme. Ha i kongerekene og stek dem raskt, i 3-5 minutter, til de har skiftet farge på alle sider (og inni). Rør så inn tapaskrydder og litt salt. og slukk deretter med hvitvin (eller appelsinsaft). La frese i rundt 1 minutt. Ta av varmen, hell over noe ekstra god olivenolje og godt med hakket bladpersille. Server varmt, sammen med brød, og dypp brødet i sausen.

 


 

Du kan enkelt og raskt kjøpe tapaskrydder i vår nettbutikk, her.