Pablo Gracia
Hei! Jeg er Pablo, født i Andalucía (Sør-Spania) og bosatt utenfor Oslo, dit jeg har flyktet fra Syden-varmen. Jeg har vokst opp med en mor som tryller frem alle de spanske tradisjonsrettene hjemme på kjøkkenet, og har lagt ned mye arbeid i å føre denne tradisjonen videre, selv om jeg nå bor i Norge.

Men så reiser man til nabolandet Portugal, og oppdager at også portugiserne har en mengde fantastiske tradisjonsretter man simpelthen “er nødt til” å lære. Og til Frankrike, Tyskland, og … det baller på seg. Ikke minst her i Norge lærer man utmerkede autentiske retter å kjenne – ekte verdensmat. I de siste 15 årene har det ikke vært én jul uten pinnekjøtt for meg, selv ikke de 2-3 julene jeg har feiret i Spania!

I de årene jeg har jobbet som journalist, med base i Norge og Spania, har jeg fått reist ganske mye og fått opplevd helt nye matverdener for meg. Og det har blitt som en samlemani: Nye oppskrifter og nye smaksopplevelser. Jeg har søkt å intervjue noen som jobber med mat i de fleste stedene jeg har vært, selv om intervjuene som oftest ikke har blitt brukt i jobbsammenheng. Til nå!

Og nå er jeg blitt en reisende i mat og matkulturopplevelser. En herlig jobb!

Mens vi nå fyller Verdensmat.no med autentiske oppskrifter fra hele verden, samt reise- og gastronomiskildringer, er neste prosjekt å øke tilgjengeligheten til spennende råvarer og kokeutstyr her i Norge. Følg med: Snart blir det også en nettbutikk her på Verdensmat.no, med alt fra autentiske krydderblandinger til paellapanner!

Les mer om Verdensmat her.

 

 

 

Leave a Reply