2016_Parisisk_pepper_VM_002

 

 

Parisisk pepper er en ikke for sterk pepper- og krydderblanding som fanger opp essensen av det franske kjøkkenet. Peppermiksen, med et vell av aromaer, er først og fremst beregnet på oksekjøtt (entrecôte, indrefilet, ytrefilet, biff), lam og viltkjøtt, inkludert and. Den brukes helst når det grilles eller stekes i panne eller ovn.

Den mest klassiske oppskriften der parisisk pepper brukes er trolig pepperstek eller entrecôte. I begge tilfeller marinerer man kjøttet kort tid i noen skjeer rødvin og kryddermiksen, før det stekes eller grilles på vanlig måte.

Men det er også andre retter som heves med en dose parisisk pepper. Grill- og grytekjøtt av storfe livner til med kryddermiksen. En lammesadel likeså. Stekte grønnsaker av typen squash paprika smaker fortreffelig med miksen. Prøv også parisisk pepper strødd over ostebiter eller som krydder til bakt camembert.

Parisisk pepper er en kompleks miks av svært mange krydder samt en karakteristisk tone appelsin. Blandingen kan tilordnes det moderne franske kjøkkenet.

 

Du kan enkelt og raskt kjøpe parisisk pepper i vår nettbutikk, her.

 

Oppskrifter

 

2016.05.14_Parisisk_entrecote_VM_022

 

Entrecôte parisienne – Parisisk entrecôte

Ingredienser:

1 entrecôte ELLER biff
2 ts parisisk pepper
½ ts salt
3-4 ss (30 ml) rødvin

Bilag:
2-3 cherrytomater
2-4 skiver squash
2-3 små sjalottløk
EVT. hel spisspaprika, sjampinjonger (kvartparter), auberginer (skiver), e.l.
2 ss god olivenolje
Poteter (bakt, grillet eller fritert) ELLER baguette

 

Oppskrift:
Gni inn entrecôten eller fileten med kryddermiksen “parisisk pepper” og salt. Ha den/dem i en skål og hell litt rødvin jevn over kjøttet. Sett i kjøleskapet og la trekke mens resten av maten (og evt. grillen) forberedes, men minst i 10 minutter. Skjær squash i skiver, rens sjalottløken og tilbered eventuelle andre grønnsaker.

Varm grillen eller en non-stick grillpanne (helst med riller) uten fett. Legg i/på grønnsakene når høy varme er nådd, og kjøttet et par minutter senere. Stek kjøttet som annen oksefilet (2-3 minutter på hver side). Husk å vende grønnsakene flere ganger. Ta pannen av varmen (eller kjøttet av grillen), hell litt god olivenolje over grønnsakene og la stå og hvile i 4-5 minutter før servering. Husk å salte grønnsakene!

Server med poteter eller baguette.

 


 

2016.07.01_Bakt_camembert_VM_004

 

Camembert au mélange de Paris – Ovnsbakt camembert med parisisk miks

Ingredienser:

1 liten camembert (per person)
1 ts honning
1 ts parisisk pepper
EVT. litt hakkede valnøtter
Baguette

 

Oppskrift:
Sett stekeovnen på 180 °C. Plasser osten i noe som hindrer den i å flyte ut: Kommer den i en treeske, bruk nedre del (NB: Må fuktes grundig) – eller bruk en terrakottaskål, en ildfast form med bakepapir, eller lag en form av aluminiumsfolie. Kutt et rutemønster på oppsiden av osten, kun noen mm tykt og ikke for nært kanten. Smør over honningen og dryss over kryddermiksen (samt eventuelle hakkede nøtter). Sett i den forvarmede ovnen og la varmes i 15-18 minutter.

Server varmt med nystekt baguette ved siden av. Et glass hvitvin passer også ypperlig,

 


 

Du kan enkelt og raskt kjøpe parisisk pepper i vår nettbutikk, her.