Dette er en kjempeenkel dessert med kanadisk opphav, der man har oppdaget at ananas, lønnesirup og rosépepper er en ypperlig kombinasjon. I det hele tatt er Canada landet der rosépepperen har blitt mest populær og brukes i alt fra desserter til middagsmat.
Oppskriften nedenfor er den vanligste og barnevennlige. Men det finnes også voksenversjon av denne desserten, der man bruker Martini og/eller brun rom i stedet for lønnesirupen. Voksenversjonen er vel egentlig den mest spennende …
Fikk du mersmak av smakskombinasjonen rosépepper og ananas, lager man også lage ananas- og rosépeppersyltetøy i den fransktalende delen av Canada (Québec).
Korte og konsise oppskrifter |
Korte og konsise oppskrifter fra kryddersidene til Verdensmat.no. Her finner du et stort antall oppskrifter, som i utgangspunktet skal gi deg smaksopplevelser i forbindelse med et konkret krydder. Det er med andre ord matretter der ett krydder eller én krydderblanding er fremtredende.
De fleste oppskriftene i “kort-og-konsist-serien” er autentiske matretter fra inn- eller utland. Men mange er også våre egne kreasjoner, ikke minst de oppskriftene som inneholder Verdensmat sine egne kryddermikser. Autentiske eller ikke: Store matopplevelser er de alle! Denne oppskriften ble opprinnelig skrevet som illustrasjon til krydderet rosépepper. |
Oppskrift
Ingredienser
1 boks ananas
4 ss lønnesirup (maple syrup)
1 lime
1 ts rosépepper
200 ml matjogurt ELLER crème fraîche ELLER vaniljeis
EVT. litt mer lønnesirup
EVT. noen mynteblader
Framgangsmåte
Kjøl ananas og lime i god tid før matlagingen.
Riv limeskallet (eller skjær det i pene, syltynne strimler) og press limen. Knus rosépepperen. Bland lønnesirupen med limesaft, revet limeskall og rosépepperen og rør inn ananasbitene.
Ha blandingen i dessertglass og dander jogurt, crème fraîche eller vaniljeis over.
Ved servering, pynt med litt mer lønnesirup over isen/kremen/jogurten, og strø gjerne over litt mer rosépepper og/eller ferske mynteblader. Server kaldt.
Leave a Reply