Ginger blondies: Enkel og deilig ingefærkake fra USA

posted in: Bakst, Desserter | 0

2017.02.26_Ginger_blondies_VM_019

Ginger blondies, eller “ingefærblondiner”, er en enkel og gammeldags kake, som i motsetning til det meste fra USA ikke er overdrevent søtt eller fett. Det er en så enkel oppskrift at den nesten må regnes som en klassiker, og en av de beste ingefærkakene overhodet.

I deler av USA, og til dels Storbritannia, regnes ginger blondies som julekaker. Da er det imidlertid gjerne snakk om en litt tørrere variant, som til dels kalles gingerbread blondies. Overgangen er gradvis, og jeg antar at de fleste heller ikke har det så klart for seg om de lager den ene eller den andre varianten.

Ginger blondies, slik de lages i denne amerikanske oppskriften, er mer hverdagskaker enn julekaker. I konsistens minner de heller om muffins, og de egner seg svært godt for dem som liker en søt frokost eller noe søtt til kaffen. En enkel fulltreffer!

 

Korte og konsise oppskrifter
Korte og konsise oppskrifter fra kryddersidene til Verdensmat.no. Her finner du et stort antall oppskrifter, som i utgangspunktet skal gi deg smaksopplevelser i forbindelse med et konkret krydder. Det er med andre ord matretter der ett krydder eller én krydderblanding er fremtredende.

De fleste oppskriftene i “kort-og-konsist-serien” er autentiske matretter fra inn- eller utland. Men mange er også våre egne kreasjoner, ikke minst de oppskriftene som inneholder Verdensmat sine egne kryddermikser. Autentiske eller ikke: Store matopplevelser er de alle!

Denne oppskriften ble opprinnelig skrevet som illustrasjon til krydderet ingefærbiter.

Oppskrift

Ingredienser

2-3 ss tørkede ingefærbiter
225 g smør
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts salt
250 ml sukker
1 ts vaniljesukker
2 store egg
EVT. 2-3 ss sultaniner (rosiner) ELLER sukat

 

Framgangsmåte

Bløt opp ingefærbitene i 7-8 ss varmt vann, og la stå i et par-tre timer. Ta samtidig ut smøret slik at det blir temperert.

Bland hvetemel, salt og bakepulver. I en annen bolle blandes det tempererte smøret med de oppbløtte ingefærbitene, sukker, vaniljesukker og eggene. Bruk helst kjøkkenmaskin. Kna/rør etter hvert også inn melblandingen. Bland til slutt inn eventuelle rosiner eller sukat.

Sett bakeovnen på 175 °C.

Press et bakepapir på plass i en langpanne på om lag 25 cm (helst firkantet). Spre deigen jevnt i langpannen og sett i den forvarmede ovnen. Der skal den stå i ca. 30 minutter (stikk inn en tannpirker: Klistrer ingenting seg til den, er kaken ferdig). Ta ut av ovnen og la avkjøles helt før ingefærkaken løftes ut av formen. Kutt i 15-20 kvadrater og server – gjerne pyntet med litt melis.

Ingefærkaken holder seg i rundt én uke … dersom du klarer å holde fingrene av kakefatet.

 

 

Leave a Reply