Canh nấm kim châm: Vietnamesisk vintersoppsuppe

posted in: Supper | 0

Det er ikke mange sørøstasiatiske retter der du vil finne hovedingrediensen viltvoksende i norske skoger. På vinteren! Men denne enkle og likevel nydelige soppsuppen fra Vietnam er et sjeldent eksempel. For vintersoppen finner du enten i vinterskogen utenfor husdøra, eller … Continued

Daube provençale: Supergryte fra Provence

posted in: Gryteretter, Kjøttretter | 0

Daube er en av de klassiske, franske måtene å lage smakfulle gryteretter på. Versjonen fra Provence, daube provençale, er naturligvis en av de mest populære og ettertraktede. Som det meste fra det provençalske kjøkkenet. Hvis du har en flaske rødvin … Continued

Mohnkuchen, eller Makowiec na kruchym: Valmuekake fra Mellom-Europa

posted in: Bakst, Desserter | 0

Grundig malte valmuefrø er et av de mest populære kakefyllene i Mellom-Europa, fra Tyskland og Polen i nord, til Serbia og Ukraina i sør. Og valmuekakene kommer i alle former, fra Strudel til bløtkake og terte. Her, en nydelig, klassisk … Continued

Camarones al ajillo salvadoreños: Hvitløksreker fra El Salvador

posted in: Fisk og skalldyr | 0

Dette er definitivt en av mine yndlingsretter fra Latin-Amerika. Den salvadoranske varianten av hvitløksreker er på linje med, eller overgår, den spanske originalen med olivenolje og persille. Her bruker man derimot smør, appelsinsaft og fersk koriander. Og kongereker i stedet … Continued

Seabhdar: Irsk fiske- og skalldyrgryte fra gamle dager

posted in: Fisk og skalldyr, Gryteretter, Supper | 0

Skikkelige fiske- og skalldyrsretter fra Irland er, i motsetning til det man skulle formode, en sjeldenhet. Men i gamle dager var fisk en viktig matvare også på Den grønne øya, og retten seabhdar (med røkt kolje!) har satt spor etter … Continued

1 2 3 4 17