Elg i tyttebærsaus etter gammel, russisk oppskrift

Kategorier: Kjøttretter | 0

Ikke elg med rørte tyttebær, men elg i en skikkelig bærsaus. Og ikke elgstek i ovnen, men elgstek skåret i skiver og stekt på grillen eller i panne. Det er slik man foretrekker elgen, fra Karelen og Murmansk i vest … Les mer

Encocado: Fisk og skalldyr i kokossaus fra Ecuador

Kategorier: Fisk og skalldyr, Gryteretter | 0

Det ecuadorianske kjøkkenet er blant mine desiderte favoritter i Latin-Amerika, og det har fiske- og skalldyrsretten encocado en vesentlig del av æren for. For meg kommer den i klasse med kjente europeiske sjømatklassikere som paella, bouillebaisse og caldeirada. En encocado … Les mer

Patacones: Fritert kokebanan fra tropisk Latin-Amerika

Kategorier: Snacks, Vegetar | 0

Ingen rett er så emblematisk for tropisk Latin-Amerika som friterte, grønne kokebananer: Patacones eller tostones. I Colombia og Ecuador er det alltid en patacón eller ti med på middagstallerkenen. I det spansktalende Karibia følger det alltid med en tostón eller … Les mer

Büsumer Krabbensuppe: Nordtysk rekesuppe med konjakk og dill

Kategorier: Fisk og skalldyr, Supper | 0

Dette er en nydelig skalldyrsuppe fra tyskernes egen “Côte d’Azur”, nemlig den umåtelig populære og etter hvert altfor snobbete nordsjøkysten. “Champagne, konjakk, hummer, kaviar? Ja takk, vi tar alt sammen,” er en ofte hørt setning her. En av de få … Les mer

Spaghetti alla puttanesca: Horespagetti etter romersk oppskrift

Kategorier: Fisk og skalldyr, Vegetar | 0

Navnet skjemmer ingen, heter det. Og når det gjelder spagetti på horevis, så lokker navnet kanskje til seg mer bestillinger på romerske restauranter, av ren nysgjerrighet, enn en liste av ingrediensene ville gjort. Opprinnelig var det en resterett, men nå … Les mer

Bacalao con piperrada: Steketorsk på baskisk vis

Kategorier: Fisk og skalldyr, Gryteretter | 0

En piperade er en herlig, enkel baskisk saus basert på paprika og tomat. I den spanske delen av Baskerland er en av de vanligste bruksområdene til piperaden bilag til steketorsk, noe som er en helt nydelig kombinasjon! “Bacalao”, noe som … Les mer

1 2 3 4