Tagliatelle con morchelle: Pasta med morkler til forrett

posted in: Vegetar | 0

2017.05.09_Tagliatelle_con_morchelle_VM_009

Morkler, som vi faktisk kan finne i de delene av norsk natur som har kalk i jordsmonnet, er en av de mer eksklusive soppartene. Og ved Middelhavet ender den gjerne opp som forrett, for eksempel med båndspagetti.

Dette er en svært enkel morkeloppskrift fra Nord-Italia, der morkler er blant de mest populære sopptypene (som også finnes i langt større monn enn i Norge). Vårsoppen morkler brukes fortrinnsvis i risotto eller sammen med ulike typer pasta (typisk båndspagetti som tagliatelle eller fettucine).

Nedenfor finner du den enkleste, men også vanligste, oppskriften på pasta med morkler. I tillegg til gode morkler, er det tre ting som er viktig: En deilig og smaksrik extravirgine olivenolje, skikkelig bladpersille og ikke minst en god italiensk hardost (pecorino eller parmesan).

Men så blir det da også helt nydelig!

 

Korte og konsise oppskrifter
Korte og konsise oppskrifter fra kryddersidene til Verdensmat.no. Her finner du et stort antall oppskrifter, som i utgangspunktet skal gi deg smaksopplevelser i forbindelse med et konkret krydder. Det er med andre ord matretter der ett krydder eller én krydderblanding er fremtredende.

De fleste oppskriftene i “kort-og-konsist-serien” er autentiske matretter fra inn- eller utland. Men mange er også våre egne kreasjoner, ikke minst de oppskriftene som inneholder Verdensmat sine egne kryddermikser. Autentiske eller ikke: Store matopplevelser er de alle!

Denne oppskriften ble opprinnelig skrevet som illustrasjon til spansk olivenolje.

Oppskrift

Ingredienser

12-20 morkler
¼ løk ELLER 1 sjalottløk
3+2 ss extravirgine olivenolje
Litt salt og pepper
5-10 kvaster bladpersille
1-2 ss pecorino eller parmesan

200 g tagliatelle ELLER fettucine

 

Fremgangsmåte

Sett pastaen til koking (lettsaltet, fosskokende vann i 10 minutter) og kok til den er al dente. Hakk samtidig litt løk, finhakk bladpersillen og rens og grovkutt morklene (i 2-4, på langs). Varm ca. 3 ss olivenolje i en panne og stek løken på middels varme. Etter et par minutter, ha også i soppen, litt salt og pepper. Stek forsiktig, i 5-8 minutter, og ha i bitte litt vann ved behov.

Når pastaen er ferdig, hell den i et dørslag og så over i stekepannen (straks løk og sopp er klare). Skru av varmen og rør også inn hakket bladpersille, 2 ss extravirgine olivenolje og hardost (pecorino eller parmesan). Bland godt.

Server straks. Dette er ment som en forrett for 2 personer.

 

 

Leave a Reply