Ananas au poivre rose: Kanadisk ananas med rosépepper

posted in: Desserter | 0

2016.06.16_Ananas_poivre_rose_VM_014

Dette er en kjempeenkel dessert med kanadisk opphav, der man har oppdaget at ananas, lønnesirup og rosépepper er en ypperlig kombinasjon. I det hele tatt er Canada landet der rosépepperen har blitt mest populær og brukes i alt fra desserter til middagsmat.

Oppskriften nedenfor er den vanligste og barnevennlige. Men det finnes også voksenversjon av denne desserten, der man bruker Martini og/eller brun rom i stedet for lønnesirupen. Voksenversjonen er vel egentlig den mest spennende …

Fikk du mersmak av smakskombinasjonen rosépepper og ananas, lager man også lage ananas- og rosépeppersyltetøy i den fransktalende delen av Canada (Québec).

 

Korte og konsise oppskrifter
Korte og konsise oppskrifter fra kryddersidene til Verdensmat.no. Her finner du et stort antall oppskrifter, som i utgangspunktet skal gi deg smaksopplevelser i forbindelse med et konkret krydder. Det er med andre ord matretter der ett krydder eller én krydderblanding er fremtredende.

De fleste oppskriftene i “kort-og-konsist-serien” er autentiske matretter fra inn- eller utland. Men mange er også våre egne kreasjoner, ikke minst de oppskriftene som inneholder Verdensmat sine egne kryddermikser. Autentiske eller ikke: Store matopplevelser er de alle!

Denne oppskriften ble opprinnelig skrevet som illustrasjon til krydderet rosépepper.

Oppskrift

Ingredienser

1 boks ananas
4 ss lønnesirup (maple syrup)
1 lime
1 ts rosépepper
200 ml matjogurt ELLER crème fraîche ELLER vaniljeis

EVT. litt mer lønnesirup
EVT. noen mynteblader

 

Framgangsmåte

Kjøl ananas og lime i god tid før matlagingen.

Riv limeskallet (eller skjær det i pene, syltynne strimler) og press limen. Knus rosépepperen. Bland lønnesirupen med limesaft, revet limeskall og rosépepperen og rør inn ananasbitene.

Ha blandingen i dessertglass og dander jogurt, crème fraîche eller vaniljeis over.

Ved servering, pynt med litt mer lønnesirup over isen/kremen/jogurten, og strø gjerne over litt mer rosépepper og/eller ferske mynteblader. Server kaldt.

 

 

Leave a Reply