Nettbutikken har åpnet! Masse krydder og spanske spesialiteter

posted in: Snacks | 0

VM_butikk 001
I autentiske oppskrifter på Verdensmat.no har du ofte kommet over krydder og andre varer det er vanskelig å få tak i her i Norge. Fra og med nå vil mange av disse produktene bli mye mer tilgjengelige!

Pikant paprika“, bønneurt (sar), quatre épices og kryddermiks fra Seychellene. Hittil har vi sendt deg til innvandrerbutikker og utlandet for å få tak i dette. Selv har vi på lager fra egenimport.

Privat egenimport har blitt til profesjonell egenimport. Krydderblandinger vi har lært i utlandet og laget til oss selv i smått format ligger nå klare i stort format. Og tilgjengelige i den nye nettbutikken her på butikk.verdensmat.no.

Krydder fra utvalgte land
Vi begynner i det små. Det vil si, vi konsentrer oss om spesialitetene fra kun noen få land. Det igjen betyr krydder og kryddermikser som brukes i Spania, Frankrike, Indiahavet og Sørstatene (USA).

Dette inkluderer blant annet forskjellige paprikatyper (“Piment d’Espelette“, “Pikant paprikapulver” og “Ñora“), lite tilgjengelige urter som sar, kjørvel og salvie og blandinger som “Quatre épices“, “Massalé de Seychelles“, “Tapaskrydder” og “Cajunkrydder“.

I tillegg har vi en norsk krydderserie, bestående av tradisjonelle norske krydder og nyskapninger som karakteriserer det nye norske kjøkkenet. Her finnes blant annet “Smaken av skog” (nydelig til vilt og lam), “Fjordkrydder” (herlig til norsk sjømat), “Husmannsmiks” (til verdens beste kjøttkaker) og “Mjødurtsukker” (Nordens vanilje til bakst og desserter).

Krydderene har fått sine egne oppskriftsider her på Verdensmat.no (altså ikke det samme som butikksidene). Her finner du 2-6 tradisjonelle oppskrifter der det enkelte krydderet kommer godt frem og til sin rett. På denne siden, for eksempel, finner du en italiensk, en fransk og en slovensk oppskrift med løpestikke (utover den klassiske “suppe med løpestikke”). Hittil er det rundt 100 autentiske oppskrifter på kryddersidene!

Spania-butikk
Når det gjelder Spania, har vi gått et skritt lenger enn kun krydder. Verdensmats Pablo Gracia er fra Andalucía i Sør-Spania og kan sine spanske spesialiteter!

Derfor har vi importert et større parti ekstra deilig olivenolje fra Bailén (i olivenprovinsen Jaén) – fra den samme fabrikanten som Pablos far har levert oliven til gjennom årtier! Etter vår smak er dette den perfekte olivenoljen: Fyldig og velsmakende. Og prisen er rimelig sammenlignet med oljer av denne ypperste kvaliteten.

Av andre spanske produkter har vi også tatt inn alt det du trenger til å lage paella: Paellapanner i de fleste størrelser, paellaris og krydder – alt importert fra Valencia-regionen, paellaens hjemland.

Og vi fører vår egen favoritthermetikk fra Spania: Kalmarer (blekksprut) i eget blekk, i tomatsalsa og i olje, samt blåskjell i salsa og oliven fylt med ansjos. Dette er verdens enkleste tapasretter – og de som oftest blir servert i spanske hjem og barer.

Så langt Spania. Med tiden vil vi utvide sortimentet for å leve opp til navnet “Verdensmat”. Balkan, Tyskland, Italia, Kaukasus, Latin-Amerika, Vest-Afrika … vi er på vei dersom dere viser interesse!

Enkelt å kjøpe
I Verdensmats nettbutikk kan du betale enkelt med kort eller bankoverføring. Vi har holdt transportprisene så lave som mulige (vektavhengige), for å holde terskelen lav nok til å bestille kun én krydderpose. Og vi forsender etter hvert som bestillingene ruller inn – altså raskest mulig.

Vil du kjøpe produktene våre i en analog butikk, blir de etter hvert å finnes (til samme pris) i delikatesseforretninger her og der. Hittil fører følgende butikk(er) alle eller noen av våre produkter:
Forhandlere

Engrossalg
Vi selger ikke bare til private kunder, men stadig mer går til engros, både landhandlerier, delikatessebutikker og restauranter. Vil du ha informasjon om våre engrospriser og betingelser ta gjerne kontakt med oss: verdensmat@gmail.com

 

Verdenmats nettbutikk finner du her: butikk.verdensmat.no

Velkommen!

 

Comments are closed.