2015.05.07_SarajevoVM_037

 

Hei! Jeg er Rainer, tysknorsk, med mor fra Vesterålen og far fra Nord-Tyskland. Og jeg har vokst opp i begge land, med to svært matglade familier. Og med reiselyst i blodet allerede fra barnsben.

Jeg har også bodd lenge i Spania, samt hatt lange studie- og jobbopphold i Venezuela, Kamerun, Gambia og Romania. I tillegg til å være historiker (hovedfag om Kamerun), er jeg også glad i å lære språk. Dette, og mange års jobb som internasjonal journalist, har gitt meg anledning til å dykke godt inn i andre lands kulturer.

Og for meg har matkultur alltid vært en viktig nøkkel til forståelse. Lokal matkultur sier nemlig også mye om levekår, historie og sosiale relasjoner. Hvilke råvarer brukes? Hvilken teknologi er tilgjengelig og hvem står egentlig på kjøkkenet? Skal du virkelig lære mye om et land du besøker, bli med noen inn på kjøkkenet!

Mens min interesse for autentiske matopplevelser bare har økt med årene, har jobben altfor ofte tatt meg til kjønnsløse “internasjonale” kjøkken. Som en turistsjef i et søreuropeisk land, som selv var forpliktet til å anbefale meg de store hotellkjedenes kjøkken, sa til meg: “For min del unngår jeg dette som pesten!” Kokekunsten synes å være det største offeret for globaliseringen, noe som bare har oppildnet meg i jakten på autentiske opplevelser.

Etter 15 år som internasjonal journalist i mediene afrol News (afrikanske nyheter) og norske Kureren.no, kan jeg nå fokusere på det jeg interesserer meg mest for: Autentiske matopplevelser og dypdykk i nære og fjerne lands matkultur.

Les mer om Verdensmat her.

 

 

 

 

Leave a Reply